דמיינו לעצמכם שאתם נוסעים לחו"ל, לצורכי עבודה או הנאה, ופתאום אתם מרגישים לא טוב. מה עושים עכשיו? זה מצב מפחיד ולא ברור בכל זמן, ובוודאי בתקופה הנוכחית, כשיש מגיפה עולמית. אז הנה הצעד הראשון והחשוב ביותר שכדאי לעשות: בשביל השקט הנפשי עושים ביטוח פספורט קארד.
ביטוח PassportCard: הכרטיס שיגן עליכם
בתוך הארנק, בין כרטיסי האשראי, מתחבא כרטיס אחד קטן שיכול להגן עליכם בעת צרה. אם נתקלתם בבעיה רפואית, תוכלו לשלוף את כרטיס פספורט קארד, ולשלם עבור כל שירות רפואי שתצטרכו לקבל בזמן שאתם בחו"ל. בלי צורך לשלם מראש באופן עצמאי, ולהסתבך מול חברת הביטוח שלכם לאחר מכן, כדי לקבל החזר.
פספורט קארד ביטוח בתקופת הקורונה
בעקבות משבר הקורונה, העולם כולו השתנה; ואיתו עלה הצורך לשנות את הכיסויים והתנאים של כלל הביטוחים בחו"ל. מה שהתאים בעולם של אתמול, כבר לא רלוונטי היום. לכן, מול בעיה כה מורכבת, צריך למצוא פתרונות יעילים, שיגנו על הנוסעים לחו"ל, בפני כל סוגיה רפואית אפשרית.
ביטוח בריאות בארץ לא תקף בחו"ל
רבים שואלים עצמם, למה לא להסתפק בביטוח הבריאות הרגיל? לאמיתו של דבר, הביטוח שרכשתם דרך קופת החולים או באופן פרטי לא כולל טיפולים רפואיים כאשר אתם נמצאים בחו"ל. אם חליתם או נפצעתם, תצטרכו לשאת בעלות בעצמכם, מכספכם הפרטי. עלות שלעתים קרובות יכולה להגיע לסכומים גבוהים מאוד.
חוששים להידבק בקורונה? הכרטיס בשבילכם
הכנתם את עצמכם לנסיעה לחו"ל, פניתם 30 יום או פחות לפני הנסיעה, ורכשתם ביטוח פספורט קארד. יפה. עשיתם בשכל. מעכשיו אתם מכוסים למשך הנסיעה, עד 30 יום.
גיליתם פתאום שנדבקתם בקורונה? חבל, אבל לפחות יש לכם ביטוח פספורט קארד. זה אומר שתוכלו לרכוש כיסוי מבעוד מועד, שיאפשר לכם להתאשפז ולקבל טיפול רפואי.
והנסיעה? אין מה לדאוג. יש אפשרות לבטל את הנסיעה במקרה כזה עם החזר של עד 4000 דולר. שימו לב, לא ניתן לבטל את הכרטיס במקרה בו בוטלה הנסיעה בעקבות המלצת משרד הבריאות או גורם ממשלתי אחר.
ומה אם נדבקתם בחו"ל ונאלצתם לדחות את חזרתכם? PassportCard ביטוח מכסה את ההוצאות שלכם, כדי שתוכלו להקדיש את הזמן להחלים בראש שקט.
מה קורה אם אני מעל גיל 70?
במקרה כזה, אתם נמצאים בקבוצת סיכון. זה אומר שיש אפשרות לקבל את הביטוח רק למדינות ירוקות; ותהליך החיתום יהיה יותר רחב ומעמיק.
למה דווקא פספורט קארד?
פספורט קארד נחשב לכרטיס מבוקש ביותר בתחום הביטוח. זאת, בעקבות סיבות רבות שגורמות לו להיות כה פופולרי. נמנה כמה מהן לפניכם:
סיבה ראשונה – פשטות ויעילות
קודם כל, הפשטות. אתם כבר יודעים מראש שתוכלו לרכוש את הביטוח בכל גיל ובכל מצב רפואי, כל עוד עברתם חיתום רפואי. חוסך לכם את הצורך לחפש במקום אחר.
ולא רק זה. התשלום עצמו הוא פשוט, בדיוק כמו כרטיס אשראי. מה שאתם צריכים לעשות זה להטעין את הכרטיס, לשלוף אותו מהארנק ולשלם את ההוצאות הרפואיות, בלי להסתבך, בלי לפנות ולחכות לחברת הביטוח, ובוודאי בלי לגעת בכסף הפרטי שלכם.
מה עוד פשוט? להפעיל את הכרטיס בנסיעות הבאות. אם כבר יש לכם כרטיס, אין צורך לרכוש כרטיס נוסף. כל מה שתצטרכו לעשות הוא להפעיל שוב את הביטוח בהתאם ליעד המבוקש, מספר הימים שתשהו בחו"ל, ומצבכם הרפואי.
סיבה שנייה – גמישות.
הכרטיס מותאם לסוג הנסיעה שלכם. נסיעת עבודה, נסיעה אתגרית, טרק וכד'.
סיבה שלישית וחשובה – זמינות.
ביחד עם הכרטיס תקבלו גישה למוקד רפואי זמין כל שעות היממה, הכולל רופא דובר עברית. המוקד מלווה ותומך בכם בעת השהייה בחו"ל, ודואג שתקבלו את השירות הרפואי הטוב ביותר.
המוקד פעיל מקומית באזורים ובמדינות הבאות: גוש היורו, אנגליה ותאילנד. תוכלו גם לקבל את השירות דרך חדר רופאים ישראלי, אם תרצו.
סיבה רביעית – השתתפות עצמית
חשוב לדעת, בפספורט קארד, אין השתתפות עצמית. השתמשתם בכרטיס PassportCard? קיבלתם פטור מלא מהוצאות רפואיות.
מה עוד כולל ביטוח פספורטקארד?
הקורונה היא מחלה מסוכנת וקשה, אבל יש עוד מחלות או תאונות אפשריות. הביטוח מכסה מקרים אפשריים רבים. כך, למשל, הביטוח מכסה הוצאות רפואיות בעת אשפוז וללא אשפוז, עד 500,000$.
ומה אם נסעתם לטרק והלכתם לאיבוד? עלויות החיפוש, האיתור והחילוץ, מכוסות עד 250 אלף דולר.
בתוספת תשלום, תוכלו לקבל כיסויים נוספים כמו ביטול נסיעה, פעילויות ספורט אתגרי, גניבת מוצרים חשמליים, הריון עד שבוע 32, וחס וחלילה מוות או פציעה.
ביטוח כבודה
אחת התוספות המרכזיות המבוקשות הוא ביטוח כבודה. נזק למזוודה, אובדן, או גניבה, יכולים להוביל לאובדן כספי בסכום לא זניח. גם כאן, הפיצוי מתקבל בהחזר מידי בסכום של 2500$ לכל היותר.
אם המזוודה נשלחה ליעד אחר, ואתם ממתינים עד שתגיע אליה, תוכלו בינתיים לקבל סכום של 150$ ולרכוש את מה שאתם צריכים, בגדים וציוד, עד שהכבודה תגיע אליכם.
מה קורה אם הנסיעה אורכת יותר משלושים יום?
תקופת הביטוח המקסימלית לא עוברת את ה-30 יום, ומדורגת בהתאם לגיל המבוטח. תקופת הביטוח עד גיל 69 היא 30 יום לכל היותר. מגיל 76-69, לא ניתן להאריך מעבר ל- 15 יום. ובמקרה של מבוטחים מגיל 85-76 התקופה הארוכה ביותר היא 10 ימים.
פשוט ומהיר להשתמש בכרטיס
תהליך השימוש בכרטיס הוא נוח ופשוט. אתם רוצים לשלם לנותן השירות הרפואי? אין צורך לפנות למוקד ולחכות על הקו זמן רב שיכול להיות מוקדש לטיפול בכם. רק להוציא את הכרטיס ולשלם. בלי כאב ראש ובלי ביורוקרטיה מיותרת.
באמצעות הכרטיס, חסכתם לעצמכם ביורוקרטיה מיותרת וארוכה – לשלם מכיסכם על הטיפול הרפואי, לחתום על טפסים, להשיג את המסמכים הרפואיים הנדרשים, לשלוח אותם, לוודא שהתקבלו במקום הנכון, להגיש תביעה ולחכות עד שמוותרים ולא מקבלים החזר.
הטענת כרטיס פספורטקארד
אפשר להטעין כרטיס פספורטקארד בכמה דרכים פשוטות וקלות: ראשית, להיכנס לאפליקציה ייחודית בשם PassportCard Pocket. שנית, לשלוח וואטסאפ למספר 0506708544. שלישית, להתקשר למרכז השירות פספורטקאר. המספר משתנה בהתאם למדינה בה אתם נמצאים.
תעריף ביטוח PassportCard
לביטוח יש תעריף בסיס המשתנה בהתאם לגיל. עד גיל 59, התעריף הוא 2.1$ ליום. מגיל 65-60 התעריף עולה ל- 2.9$ ליום, ומגיל 69-66, התעריף הוא 3.8$ ליום.
נוסף לכך תעריף שמשתנה לפי המדינה אליה טסים, בהתאם לסיכון שלה בתקופת הקורונה. החלוקה היא למדינות ירוקות, צהובות, כתומות ואדומות. אי אפשר לקבל ביטוח במידה ואתם נוסעים למדינות המסווגות כשחורות.
איך מצטרפים בפעם הראשונה ל- ביטוח PassportCard?
התהליך מאוד פשוט, בלי ביורוקרטיה מיותרת ובלי המתנה ארוכה. נכנסים לאתר, ממלאים את פרטי הנוסעים והנסיעה, הכיסויים המבוקשים, ומשלמים. את הכרטיס אוספים בנקודות החלוקה בנתב"ג: טרמינל 3 – שרוול D.
לבירורים נוספים אודות פספורט קארד, ואודות ביטוחי נסיעות, צרו קשר.